Een binaire optie is een vorm van beleggen waarbij u gaat voorspellen of de marktprijs (koers) zal stijgen of dalen binnen een bepaalde periode. De vervaltermijn kan oplopen van een minuut tot een aantal dagen , afhankelijk van uw keuze. Met een druk op de knop selecteert u de looptijd van de optie en de hoogte van het bedrag dat u investeert, het klinkt niet alleen eenvoudig, het is het ook. Door de keuze tussen ja of nee is het binaire opties systeem de meest gemakkelijke manier om te handelen op de beurs.

Handleiding

In deze uitleg gaan we uit van de normale binaire opties. Dit zijn de put/call of hoger/lager opties, de meest verhandelde. Er bestaan nog wat complexere varianten, raadpleeg hiervoor de andere artikelen op onze website voor de uitleg van deze producten. Het unieke aan binaire opties is het feit dat u voorspelt of de koers zal dalen of stijgen in een van tevoren vastgestelde periode. Deze looptijd kan u zelf instellen, de korste periode is 60 seconden, de langste 150 dagen. Als aan het einde van de looptijd de voorspelling juist is ontvangt u een premie. Is de uitslag niet juist dan verliest u de trade en de inleg. Gemiddeld zal de winstpremie 85% zijn. Bij een investering van 100 euro krijgt u dan 185 euro terug.

Als u handelt zijn er drie stappen te nemen, de eerste is een keuze maken uit het aanbod aan aandelen, indices, valuta of grondstoffen. Vervolgens voorspeld u de richting van de beurskoers , en tenslotte het bedrag waarmee u wilt handelen, de investering die u doet is vrij en staat los van de waarde van het product waarmee u handelt.

Wat zijn de risico's

Zoals het verbonden is met beleggen kent de binaire optie markt komt ook risico's. Bij verkeerde beslissingen kunt u uw geld snel verliezen, beleg met beleid en doe geen domme dingen is een advies wat u van harte moet nemen. De korte looptijd tijd en de onvoorspelbare bewegingen op de markt brengen roekeloze handelaren meer verlies dan winst. Met een goede strategie heeft u een grotere kans om winst te maken daarom is het belangrijk om over binaire opties te lezen en te leren van mensen die succesvol zijn. Ga nooit in zee met niet-gereguleerde brokers waar u geld niet veilig is, er zijn genoeg brokers waar u betrouwbaar kunt handelen.

Begin met beleggen

Als u zover bent dat u op de beurs gaat beleggen, kunt u het beste voor de handel in binaire opties kiezen. Andere mogelijkheden zijn er ook maar het is een zeer frustrerende bezigheid om zo'n 200 fondsen technisch te analyseren voordat u er een stuk of vijf hebt gevonden waar u uw geld in wilt steken. Met behulp van een goed computerprogramma bent u toch nog wel 4 tot 8 uur bezig. Het wordt nog erger als u eenmaal uw geld in een aantal fondsen hebt gestopt en op een dag krijgt u een verkoopsignaal op één van uw fondsen. Dat betekent verkopen en herbeleggen. Voor het uitzoeken van een interessant fonds om te herbeleggen moet u vervolgens weer de hele beurs door om de fondsen technisch te analyseren. Kortom, binaire opties zijn een zeer acceptabele manier om te beleggen, flinke winsten kunnen er mee worden bereikt en er is geen reden waarom je het niet zou meten proberen, met name omdat u binaire optie handelsplatforms gratis uit mag proberen voordat u een storting maakt en gaat investeren in het echt.

Online belggen in opties